No arrangement for the fans against Vardar

FC Shkëndija announces that there will be no organized trip for the the fans in the 11-th round meeting Shkëndija – Vardar. This comes after the meeting held in FFM, where besides clubs also attended representatives of MIA. For all fans of the private entry ID will be required.

On Sunday in Skopje will take place the derby of Macedonia’s major championship within the 11-th round Shkëndija will be a guest of the club Vardar. The interest for this game is great, but seeing the rivalry of the two clubs, FFM commonly forced to come up with precautions measurements to avoid unwanted incidents. Experience from the past means that the Ministry of Internal Affairs usually recommended ban for guests fans for security reasons, also not just the group fans but private fans also. On Thursday in the premises of the FFM was held meeting in which they discussed this game and in the same except for clubs and officials of the house of local football also attended the representatives of the MUP, the private company for insurance and other persons involved in organizing this face-off. Wanting to avoid the common problems of the FFM requested from MIA the organized travel guests fans to be banned. To this in mind FC Shkëndija with the recommendation of the before mentioned authorities will not organize group travel fans ‘Ballistët’. Meanwhile MIA and FFM have decided that the entrance to the stadium every fan other than the ticket must show the identification document (ID).

With this occasion FC Shkëndija requires understanding by all fans and also hopes that those who manage to enter the stadium in private during the match to not let the possible provocations from the home fans.

Tags

Share Now

Related Post

Leave us a reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

Kundër Vardarit nuk do ketë organizim për tifozët

No image

KF Shkëndija njofton se nuk do të ketë udhëtim të organizuar të tifozëve për takimin e xhiros së 11-të, Vardari-Shkëndija. Kjo vjen pas mbledhjes së mbajtur në FFM, ku përveç klubeve morën pjesë edhe përfaqësues të MPB-së. Për gjithë tifozët e privat në hyrje do të kërkohet letërnjoftim.

Të dielën në Shkup do të zhvillohet derbi i madh i kampionatit të Maqedonisë, kur në kuadër të xhiros së 11-të Shkëndija do të jetë mysafire e Vardarit. Interesi për këtë ndeshje është i madh, mirëpo duke parë rivalitetin e dy klubeve, FFM-ja detyrohet të dalë me masa paraprake për shmangjen e incidenteve të padëshiruara. Përvoja nga e kaluara thotë se Ministria e Punëve të Brendëshme zakonisht rekomandonte ndalesë për tifozët mysafirë për shkaqe sigurie, duke ndaluar përveç grupeve të organizuara edhe tifozët privat. Të enjten në hapsirat e FFM-së u zhvillua mbledhje në të cilën u bisedua për këtë takim dhe në të njëjtin përveç klubeve dhe zyrtarëve të shtëpisë së futbollit vendor morën pjesë edhe përfaqësues të MPB-së, kompanisë private për sigurim dhe personave tjerë të kyçur në organizimin e kësaj përballeje. Duke dashur të shmangin probeleme eventuale MPB nga FFM ka kërkuar ndalesë të udhëtimit të organizuar të tifozëve mysafirë. Për këtë qëllim KF Shkëndija me rekomandim të organeve të lartëpërmendura nuk do të organizojë udhëtim të grupit të tifozëve ‘Ballistët’. Ndërkohë MPB dhe FFM-ja kanë vendosur që në hyrje të stadiumit çdo tifoz përve biletës, duhet të tregojnë edhe dokument identifikimi (letërnjoftim).

Me këtë rast KF Shkëndija kërkon mirëkuptim nga të gjithë tifozët dhe njëkohësisht shpreson që ata që do të arrijnë të futen në stadium në mënyrë private gjatë ndeshjes mos lejojnë të bien pre e provokimeve eventuale nga tifozët vendas.

Share Now

Related Post

Leave us a reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.