Maximum concentration before the match Cup against Metallurg

The Shkëndija goes in Skopje with the utmost respect for Metalurg although in the first match of 1/8 final of the Cup took victory 2: 0. Coach Duro requires maksmial commitment from the players to secure qualification as soon as possible, while leaving free Zhunior and Todorovski.

Të mërkurën në program janë ndeshjet e kthimit të 1/8 së finales së Kupës së Maqedonisë. Shkëndija me epërsi 2:0 nga ndeshja e parë udhëton në Shkup për tu përballur me Metalurgun. Përkundër avantazhit, në taborin ‘kuqezi’ kërkohet koncentrim maksimal para kësaj përballeje, për të mos lejuar befasi të pakëndshme. Shembull i mirë se në futboll jo gjithmonë fitojnë favoritët ishte ndeshja e të dielës në kuadër të xhiros së 10-të të Ligës së Parë, kur Shkëndija u ndal me barazim 1:1 nga Mlladost Carev Dvori. Tani futbollistët janë të bindur për të mos lejuar përsëritje ngjarjeve të tilla dhe kundër Metalurgut do të sulmohet që në fillim në kërkim të një fitoreje të re.

On Wednesday in the program are the returning 1/8 games of the Macedonian Cup final. Shkëndija with a lead of 2: 0 from the first leg travels to Skopje to face Metallurg. Despite the advantage, in the ‘red and black’ maximum concentration is required before this confrontation, to prevent unpleasant surprises. A good example is that in football the favorites do not always win. Sunday’s game was part of the 10th turnover of the First League, Shkëndija was stopped in a draw 1: 1 with Mladost Carev Dvor. Now the players are confident to prevent recurrence of a such events and against Metalurg the team will attack from the beginning to look for a new victory.

2

“After the sunday’s match when we had a negative result I do not think we have much time to lose, because after this as we know immediately comes the Cup match. We have the result 2: 0 from the first leg, pretty good result, and again we go there to attack and solve the game game as fast as possible. I believe that every opponent should be respected and I believe that if this match is resolved quickly we would do good to the team, because the coach will be able to rest some players who have had enough commitments with the national team, as well with matches that have been frequent. We know that on Sunday Vardar is expecting us and this encounter we should anticipate with calm and more prepared physically, but also  psychologically”,said the midfielder Muhammad Useini.

 

Given the fact that the team has had busy schedule and some players were included in representative teams, it is expected to the coach Duro to balance the strength the players who feel fatigue. Therefore for this reason Stenio Brazilian right fullback Junior and Blagoj Todorovski are not included, while in their place in the 18-th have entered the young Shpend Asani and Meriton Korenica.

3

The encounter Metalurg – Shkëndija will be played on Wednesday in ‘Boris Trajkovski’ stadium of Skopje, starting from 14:30.

The list of 18 players gathered for the encounter with Metallurg:

Marko Jovanovski, Enes Azizi, Egzon Bejtullai, Karlinjo Rech, Sedat Berisha, Artim Pollozhani, Ardian Cuculi, Xhelil Abdulla, Muhamed Useini, Besir Demiri, Ennur Totre, Meriton Korenica, Armend Alimi, Marjan Radeski, Besart Ibraimi, Shpend Asani, Hristijan Kirovski dhe Bojan Vruçina.

Tags

Share Now

Related Post

Leave us a reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.

Koncentrim maksimal para Metalurgut në Kupë

No image

Shkëndija shkon në Shkup me respekt maksimal për Metalurgun edhe pse në ndeshjen e parë të 1/8 së finales së Kupës mori fitore 2:0. Trajneri Duro kërkon impenjim maksmial nga futbollistët për të siguruar sa më shpejtë kualifikimin, ndërsa ka lënë të lirë Zhuniorin dhe Todorovskin.

Të mërkurën në program janë ndeshjet e kthimit të 1/8 së finales së Kupës së Maqedonisë. Shkëndija me epërsi 2:0 nga ndeshja e parë udhëton në Shkup për tu përballur me Metalurgun. Përkundër avantazhit, në taborin ‘kuqezi’ kërkohet koncentrim maksimal para kësaj përballeje, për të mos lejuar befasi të pakëndshme. Shembull i mirë se në futboll jo gjithmonë fitojnë favoritët ishte ndeshja e të dielës në kuadër të xhiros së 10-të të Ligës së Parë, kur Shkëndija u ndal me barazim 1:1 nga Mlladost Carev Dvori. Tani futbollistët janë të bindur për të mos lejuar përsëritje ngjarjeve të tilla dhe kundër Metalurgut do të sulmohet që në fillim në kërkim të një fitoreje të re.

meti

 

“Pas asaj ndeshje të ditës së dielë kur kishim rezultat negativ për ne mendoj se nuk kemi shumë kohë për të humbur, pasi si që dihet menjëherë vjen ndeshja e Kupës. Kemi rezultat 2:0 nga ndeshja e parë, rezultat mjaft i mirë, mirëpo ne edhe atje shkojmë për të sulmuar që të zgjidhim sa më shpejtë ndeshjen. Vlerësoj se duhet të respektohet çdo kundërshtar dhe besoj se në këtë ndeshje duke e zgjidhur së më shpejtë do t’i bëjmë mirë ekipit, pasi trajneri do të ketë mundësi të pushojë disa lojtarë të cilët kanë pasur mjaft angazhime si me reprezentacionin, ashtu edhe me ndeshjet që kanë qene të shpeshta. E dijmë se të dielën na pret Vardari dhe këtë takim duhet ta presim më të qetë dhe më të përgatitur si në aspektin fizik, ashtu edhe në atë psikik”, deklaroi mesfushori Muhamed Useini.

Duke patur parasysh faktin se ekipi ka patur orar të ngjeshur dhe disa futbollistë u përfshinë edhe në ekipet përfaqësuese, pritet që trajneri Duro të administrojë mirë forcën e lojtarëve që ndjejnë lodhje. Për këtë arsye nuk janë përfshirë fare për këtë ndeshje braziliani Stenio Zhunior dhe mbrojtësi i djathtë, Bllagoja Todorovski, ndërsa në vend të tyre në 18-she kanë hyrë të rinjtë Shpend Asani dhe Meriton Korenica.

311

 

Takimi Metalurgu-Shkëndija luhet të mërkurën në stadiumin ‘Boris Trajkovski’ të Shkupit, me fillim në orën 14:30.

Lista e 18-të futbollistëve të grumbulluar për takimin me Metalurgun:
Marko Jovanovski, Enes Azizi, Egzon Bejtullai, Karlinjo Rech, Sedat Berisha, Artim Pollozhani, Ardian Cuculi, Xhelil Abdulla, Muhamed Useini, Besir Demiri, Ennur Totre, Meriton Korenica, Armend Alimi, Marjan Radeski, Besart Ibraimi, Shpend Asani, Hristijan Kirovski dhe Bojan Vruçina.

Share Now

Related Post

Leave us a reply

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.