Qatip Osmani startoi fazën përgatitore

No image

Shefi i ri i stafit teknik ka nisur punën me skuadrën “kuqezi”, ndërsa në takim me media shpalosi ambiciet dhe planin përgatitor për periudhën që pason. “Qato” në prononcimin e parë për media u shpreh i lumtur që rikthehet në klubin ku arriti sukseset më të mëdha si futbollist dhe trajner.

 

Shkëndija sot nis përgatitjet verore para pjesëmarrjes në eliminatoret e Liga Evropës, ndërsa para grumbullimit të parë para mediave ka folur trajneri i ri Qatip Osmani. I konfirmuar disa ditë më parë si udhëheqës i ri si skuadrës “kuqezi”, legjenda e Shkëndijës në prononcimin e tij të parë pas rrikthimit në skuadër nuk ka fshehur kënaqësinë që sërish bëhet pjesë e klubit ku arriti sukseset më të mëdha si futbollist dhe trajner.

“Jam shumë i lumtur që kthehem në klubin ku kam kaluar karrierën time si futbollist, pastaj edhe si trajner. Falënderoj klubin, familjen Destani që më dhanë besimin të udhëheq një klub si që është Shkëndija “, deklaroi Qatip Osmani, që paralajmëroi se tendenca e tij do të jetë Shkëndija të prodhojë futboll të bukur përmes së cilit do të kërkohet suksesi, ndërsa në përbërje duke kërkuar kualitetin gjithmonë hapsirë do të gjejnë talentët nga shkolla vetanake e “kuqezinjëve”.

 

“Sigurisht se me ardhjen time në klub pritet diçka ndryshe dhe rezultate edhe më të mira dhe në atë drejtim do të punohet. Do të mundohemi të risim gradualisht nivelin e lojës dhe shpresoj të arrijmë atje ku duam. Nëse shkojmë sipas planit besoj se vetëvetiu do të vijnë edhe rezultatet“, shtoi Osmani.

Pas konferencës për shtyp, trajneri Osmani realizoi grumbullimin e parë me futbollistët, duke shënuar startin e përgatitjeve. Ditët e para skuadra do të kryejë testet e nevojshme mjekësore dhe fizike, ndërsa më 10 qershor ekipi udhëton drejt Moravske Toplices të Sllovenisë ku do të zhvillojë fazën kryesore të përgatitjeve, gjatë të cilave parashihet zhvillimi i tre ndeshjeve kontrolluese si parapërgatitje për sfidat që e presin klubin në eliminatoret e Liga Evropës.​

Tags

Share Now

Related Post

Qatip Osmani started the preparatory phase

No image

The new chief of technical staff has started work with the “red-and-black” team, while in the media conference he unveiled the ambitions and preparatory plan for the succeeding period. “Qato” in the first statement for the media stated that he was happy to return to the club where he achieved the greatest successes as a player and coach.

Shkëndija  starts today with the summer preparations before its participation in the Europa League qualifiers, while new coach, Qatip Osmani, spoke before the first media gathering. Confirmed a few days ago as the new manager of the red and black squad, the legend of Shkendija, in his first statement, after his return to the squad, has not hidden the pleasure of becoming part of the club where he achieved the greatest successes as a player and a coach.

“I am very happy to return to the club where I spent my career as a footballer, then as a coach. I thank the club, the Destani family who entrusted me to lead a club like Shkendija, “said Qatip Osmani, who announced that his tendency would for Shkendija to produce beautiful football through which success will be sought, while searching for quality, in the club’s composition there will always be room for talents from the “red-and-blacks” own school.

“Certainly, with my coming to the club, changes and better results are expected and we will work in that direction. We will try to gradually raise the level of play and hope to reach the wanted goal. If we work according to the plan, I believe that the results will be self-evident, “added Osmani.

After the press conference, coach Osmani organized the first meeting with the players, marking the start of the preparations. In the first few days the team will perform the necessary medical and physical tests, and on June 10 the team will travel to Slovenia’s Moravske Toplice, where it will carry out the main phase of preparations, during which the development of three control matches is planned as a preparation for the challenges that await the club in the Europa League qualifiers. ​